Onze geschiedenis

1883

De eerste stappen van
een groot chocolademerk

Door de kolonialisering aan het begin van de 20e eeuw maken de Belgen kennis met nieuwe smaken. Ze raken onder de indruk van de voortaan zo bekende chocolade met "het olifantje"

1929ontstaan van de Supertoff, een zacht caramelsnoepje

In detail
1883

Ontstaan en deponering van het merk Côte d'Or: de naam verwijst naar de Goudkust, het huidige Ghana, waar een deel van de cacaobonen vandaan gehaald wordt.

1906

Oprichting Alimenta SA en geboorte van het logo van Côte d'Or, gesymboliseerd door de olifant, de palmboom en drie pyramides.

1911

Lancering van het beroemde Côte d'Or-pakje; twee chocoladetabletten in een witgouden verpakking.

1930

Côte d'Or verwerft internationale bekendheid

1935Côte d'Or verwerft internationale bekendheid ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in Brussel.1936Lancering Croquettant en Mokamel repen.

 

In detail
1930

Overal in het land komen vestigingen van Côte d'Or,
er verrijst zelfs een Côte d'Or paviljoen aan een strand in België.

1931

Het merk Côte d'Or wordt gedeponeerd in de Verenigde Staten.

1932

Lancering van Codorette, een reep melkchocolade gevuld met noga en amandelen.

1934

Lancering van de beroemde Chokotoff.

1937

Lancering Bouchées,Double Lait en Crème repen.

1940

De oorlog heeft gevolgen voor Côte d'Or

Omdat het merk trouw wil blijven aan de typische verfijnde smaak, wordt besloten een aantal jaren een ander chocoladeproduct te produceren, Congobar.

1940/1946Het merk Congobar is de tijdelijke vervanger van Côte d'Or.

In detail
1940

Belgie is bezet en kan niet aan de cacaobonen komen voor de productie van Côte d'Or chocolade.

De productie van de verfijnde Côte d´Or chocolade wordt opgeschort en Congobar wordt geïntroduceerd, een tijdelijke vervanger van Côte d´Or.

1950

Vaarwel Congobar, België heeft haar 
Côte d’Or weer terug.

Het merk Côte d’Or wordt meer dan ooit de favoriete chocolade van de Belgen en hun vorsten!

 

In detail
1953

Koninklijke Hoogheid Prinses Joséphine Charlotte vereert de fabriek met een bezoek.

1958

Introductie van Dessert 58 ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in Brussel.

1959

Onstaan van de Cherries pralines.

1960

De krachtige smaak van de vrijheid!

Een wind van vrijheid waait overal ter wereld, ook Côte d´Or lanceert tal van nieuwe producten passend bij deze onstuimige tijd.

1960Lancering tablet met Hele Hazelnoten en start scholenbezoeken aan Côte d’Or fabrieken1965Côte d'Or ontvangt de titel "Gediplomeerd Leverancier voor het Belgische Hof".

 

In detail
1962

Lancering repen met vulling van vloeibare crème.

1963

Koninklijke Hoogheid Prins Albert brengt een bezoek aan de Côte d'Or fabriek.

1967

Lancering van “Codora”, een reep met pralinéhazelnoten, verpakt in goudkleurig papier.

1969

Het merk Côte d'Or wordt gedeponeerd in Japan en de kleine “Mickybiss”-reep wordt gelanceerd.

1970

'Peace, love' en Cote d'Or…

Deze snoepjes passen perfect in de tijdsgeest van toen: spelen en experimenteren is in.

1972Côte d'Or vestigt zich in Frankrijk en Nederland.1974Lancering van de Zouki et Fli-Fli - snoepjes.

In detail
1970

Lancering candybars Kriffy en Nougatti.

1971

Lancering van de reep Double-Diable.

1978

Côte d'Or vestigt zich in Zwitserland en Engeland.

1980

Côte d'Or in beweging !

Côte d'Or viert zijn honderdjarig
bestaan in 1983. Generaties van
liefhebbers, van de chocolade
met de krachtige smaak, vieren het mee .

1986Nieuw assortiment Mignonnetten.1988Lancering van Aruba.

 

In detail
1982

Introductie "Cool"-reep.

1983

Côte d'Or viert haar honderdjarig bestaan.

1985

Côte d’Or heist de zeilen; de skipper op de Côte d' Or boot is niemand minder dan Eric Tabarly.

1989

Introductie gevulde reep "Biscuit".

1990

We zien het weer zitten, samen met Côte d’Or!

De algehele stemming mag somber zijn, met de introductie van talrijke nieuwigheden, zien we het weer zitten dankzij Côte d'Or.

1990Lancering gamma " Noir de Noir ".1994Lancering Mini-Bouchée en candybar Snax.

In detail
1991

Uitbreiding assortiment tabletten 200g met Wit Hele Hazelnoten en Melk Rozijnen Hazelnoten, en lancering van 500g tablet Culinaire.

1993

Uitbreiding assortiment tabletten 150g met Praliné Puur, Wit, Amandelpasta en lancering van Bouchée Blanche.

1995

Lancering chocoladevlokken melk en fondant en uitbreiding van het repenassortiment met Praliné Fondant, Pistache, Fondant Hele Hazelnoten.

1996

Opening Chocoladetempel in de Côte d'Or fabriek in Halle en lancering mini-tabletten.

1997

Lancering Codo, Karamel reep en Bouchée Noire ; Lancering assortiment "Dégustation" met "Sensations" tabletten.

2000

Nieuw millenium, nieuwe vooruitzichten

Het jaar 2000, jaar van de hoop, brengt nog meer verfijnde chocoladesensaties voort .

2000Lancering "Sensations" Noir Orange en "Sensations" Brut 86%.2003Côte d'Or bestaat 120 jaar!

In detail
2000

Lancering van :
- Bouchée Noisettine
- Gianduja 150g
- Croc d'Or.

2001

Lancering van Praliné Intense Gianduja 400g.

2008

Côte d'Or gaat op reis en nodigt uit tot ontdekken

Voor haar 125ste verjaardag reist
Côte d'Or door het hele land om
chocoladeliefhebbers te ontmoeten.

Côte d'Or zet twee klassiekers in de kijker: de klassieke tablet van 150g en de Mignonnettes in België.