Geschiedenis van Chocolade

De bereiding van chocolade

Van cacaoboom tot transformatie…

De geheimen van de chocolade van Côte D’or
Het recept om de unieke smaak van chocolade Côte d’Or chocolade te bereiden is een uitgekiende combinatie van kennis en know-how. Het geheim van de zo herkenbare smaak rust op een bijzondere aandacht voor de vier belangrijkste bereidingsfasen: selecteren en mengen, branden, verfijnen en concheren.
Chocolade Côte d'Or selecteert de meest edele bonen uit Zuid-Amerika. Deze hebben uitstekende aromatische kwaliteiten. De mengeling met bonen uit onder andere Afrika geven de Côte d'Or chocolade de zo herkenbare, krachtige smaak.
Chocolade Côte d’Or brandt de bonen op een temperatuur lager dan gemiddeld. Dit garandeert een beter behoud van het aroma van de bonen.
Na het branden zijn de bonen van chocolade Côte d’Or zeer fijn, 15 micronen tegen 30 gemiddeld. Dit zorgt voor een verfijnde smaak.
De temperatuur waarop Côte d’Or haar chocolade concheert is hoger dan gemiddeld, wat een gunstig effect heeft op de kwaliteit. Alle ongewenste bestanddelen, zoals natuurlijke zuren van de cacaboon worden zo geelimineerd waardoor chocolade Côte d'Or het zo befaamde aroma kan ontwikkelen.
Maak kennis met de geschiedenis van chocolade Côte d'Or

Maak kennis met de geschiedenis van chocolade Côte d'Or

Meer weten?

Download ons dossier 'Geschiedenis van chocolade Côte d'Or' en word een echte kenner!