Geschiedenis van Chocolade

De oorsprong van de cacaocultuur

Er was eens…

de oorsprong van de cacaocultuur
De Maya's waren de eerste cacaotelers. Zij leefden op een schiereiland tussen Mexico en Guatemala. Met de bonen uit de cacaoplant bereidden de Maya's een bittere drank.
Rond 600 waren de Maya's de eerste echte cacaotelers.
De maya's kookten de fijngestampte bonen, samen met tot poeder gemalen peper en paprikapoeder. Dit bittere drankje noemden ze "tchocoati".
Tussen 800 en 1100 werd de cacaocultuur voortgezet door de Tolteken, een volk dat leefde in de vallei van Mexico.
Ze hadden een grote verering voor de cacaoboom, "de Boom van het Paradijs", en voor hun Goddelijke Koning Quetzalcoatl, de grote meester van de cacao.
Maak kennis met de geschiedenis van chocolade Côte d'Or

Maak kennis met de geschiedenis van chocolade Côte d'Or

Meer weten?

Download ons dossier 'Geschiedenis van chocolade Côte d'Or' en word een echte kenner!

Deze website maakt gebruik van een technologie genaamd cookies om uw gebruik van de website te vergemakkelijken.

Om meer te weten te komen over cookies of om uw wensen met betrekking tot het gebruik van cookies te wijzigen, kunt u ons cookiebeleid bekijken.

Door op deze site te blijven, gaat u akkoord met het gebruik van cookies en ons cookiebeleid.