Recepten

Absolutely Brownie
Ingredienten
  • 300 g suiker
  • 275 g gesmolten boter
  • 6 eieren
  • 100 g bloem
  • 400 g (16 stukjes) Chocolade Côte d'Or Puur
  • 50 g verbrijzelde noten en enkele hele noten
  • een vierkante of rechthoekige bakvorm
Bereiding
  • De oven voorverwarmen op 160-180 °C.
  • Vermeng de suiker en de gesmolten boter.
  • Voeg er de dooiers bij en het tot sneeuw geklopte eiwit. Dan de bloem. Blijf mengen tot u een romige bereiding hebt.
  • Laat de chocolade Côte d'Or Puur smelten in de magnetron (met wat water) of au bain-marie.
  • Voeg de gesmolten chocolade bij het mengsel (suiker, boter, eieren, bloem) en doe er wat verbrijzelde noten bij.
  • Giet het mengsel in de beboterde vorm (niet helemaal vullen !) en laat het deeg ongeveer 40 minuten bakken. Let er op dat er zich een mooi korstje vormt terwijl de rest smeuïg blijft.
  • Om op te dienen: laat de brownie afkoelen, snijd hem in vierkante porties en serveer ze in papieren vormpjes. Leg er wat opgeklopte room overheen. Werk af met brokjes donkere chocolade en verbrijzelde noten.
Tip