Recepten

Bolvormige ijstaart met chocolade
Ingredienten
  • 250 g Chocolade Côte d'Or Noir de Noir
  • 2 eieren
  • 50 g suiker
  • 2.5 dl room
  • 1 snufje zout
Bereiding
  • Laat de chocolade Côte d'Or Noir de Noir samen met een beetje room smelten in een warmwaterbad.
  • Klop het eigeel met de suiker tot een bijna witte crème. Klop de overgebleven room lichtjes op.
  • Vermeng het met de chocolade. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel voorzichtig door de chocolade.
  • Giet deze massa in een bolvormige vorm bekleed met plastic folie.
  • Laat het geheel minstens 3 uur opstijven in de diepvriezer.
  • Haal, 1/4 uur voor ze op te dienen, de taart uit de vorm door het geheel enkele seconden in warm water te houden.
  • Bestrooi met cacaopoeder en versier met chocoladekrullen.
Tip