Recepten

Candy cane koekjes
Loading the player...
Ingredienten
  • 120 g Chocolade Côte d'Or Puur
  • 190 g patisseriebloem
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 100 g suiker
  • 110 g boter op kamertemperatuur
  • 1 eierdooier
  • 1 vanillestok
  • 2 eetlepels melk
  • 1 snufje zout
Bereiding
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Meng de bloem met het zout en het bakpoeder en doe het geheel door een zeef.
  • Klop de suiker met de boter tot een romige massa en voeg de eierdooier, het merg van de vanillestok en de melk toe. Meng het geheel goed door elkaar en voeg er daarna geleidelijk het bloemmengsel aan toe tot het een deeg vormt.
  • Verdeel het deeg in 2 stukken: het eerste deel 120 g minder dan het andere. Meng de gesmolten chocolade door het kleinste deel.
  • Rol 2 deegballen: 1 chocolade en 1 vanille. Dek ze af met vershoudfolie en laat ze een half uurtje rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Haal de deegballen uit de koelkast en rol worstjes van 0.5 cm dik. Draai een chocolade en een vanille streng rond elkaar. Vorm ze tot candy canes en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bak de koekjes gedurende 12 minuten op 175 °C.
Tip