Côte d'Or
Ontdek
Côte d’Or haalt zijn intensiteit uit de kracht van de natuur
Onze Geschiedens
Geschiedenis van Chocolade
Producten
Alle Producten
Tabletten
Pralines
Repen
Andere
Cocoa Life
Cocoa Life
Verhalen
Recepten
Alle Recepten
Like onze pagina !
Côte D'or
MENU
Word lid van CÔTE D’OR
Ik wil op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van Côte d’Or
Abonneer
Recepten
Terug naar lijst
Chocolade gebakjes met sinaasappel
Ingredienten
125 g (5 stukjes) Chocolade Côte d'Or Puur
2 eieren
1 eigeel
60 g poedersuiker
30 g bloem
Voor de sinaasappelsaus:
het sap van 2 sinaasappels
het sap van 1 citroen
100 g poedersuiker
Bereiding
Smelt de chocolade Côte d'Or Puur au bain-marie.
Klop de eieren, het eigeel en de suiker op.
Vermeng het met de gesmolten chocolade en vervolgens met de bloem.
Wrijf kleine bakvormpjes in met boter en bestrooi ze met bloem.
Verdeel het deeg over de vormpjes en bak ze gedurende 8 minuten in een voorverwarmde oven van 230 °C.
Laat ze 3 minuten afkoelen en ontvorm ze op een dessertbord. Het binnenste van de gebakjes blijft licht vloeibaar. Serveer ze lauw met de sinaasappelsaus.
Het slagen van dit recept is afhankelijk van de juiste baktijd en –temperatuur. Aangezien de grootte van de bakvormpjes en de oventemperatuur niet overal gelijk is, raden wij u aan eerst een test te doen met een van de taartjes.
Sinaasappelsaus: Laat de fruitsappen samen met de suiker tot de helft inkoken.
Tip
Printen