Recepten

Chocolade gebakjes met sinaasappel
Ingredienten
  • 125 g (5 stukjes) Chocolade Côte d'Or Puur
  • 2 eieren
  • 1 eigeel
  • 60 g poedersuiker
  • 30 g bloem
  • Voor de sinaasappelsaus:
  • het sap van 2 sinaasappels
  • het sap van 1 citroen
  • 100 g poedersuiker
Bereiding
  • Smelt de chocolade Côte d'Or Puur au bain-marie.
  • Klop de eieren, het eigeel en de suiker op.
  • Vermeng het met de gesmolten chocolade en vervolgens met de bloem.
  • Wrijf kleine bakvormpjes in met boter en bestrooi ze met bloem.
  • Verdeel het deeg over de vormpjes en bak ze gedurende 8 minuten in een voorverwarmde oven van 230 °C.
  • Laat ze 3 minuten afkoelen en ontvorm ze op een dessertbord. Het binnenste van de gebakjes blijft licht vloeibaar. Serveer ze lauw met de sinaasappelsaus.
  • Het slagen van dit recept is afhankelijk van de juiste baktijd en –temperatuur. Aangezien de grootte van de bakvormpjes en de oventemperatuur niet overal gelijk is, raden wij u aan eerst een test te doen met een van de taartjes.
  • Sinaasappelsaus: Laat de fruitsappen samen met de suiker tot de helft inkoken.
Tip