Recepten

Chocoladetaart met aardbeien
Ingredienten
  • 200 g (8 stukjes) Chocolade Côte d'Or Puur
  • 180 g boter
  • 180 g suiker
  • 1 soeplepel bloem
  • 4 eieren
  • 500 g aardbeien
Bereiding
  • Laat de chocolade Côte d'Or Puur au bain-marie, op een zacht vuurtje smelten.
  • Meng de chocolade met de in kleine blokjes gesneden boter.
  • Scheid het eiwit van de eierdooiers. Klop de dooiers op met de helft van de suiker.
  • Klop het eiwit stijf en voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe.
  • Meng het eigeel met de chocolade en voeg er vervolgens het stijf geklopte eiwit aan toe.
  • Giet dit mengsel in een beboterde en met bloem bestrooide taartvorm.
  • Bak de taart 50 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  • Laat een tiental minuten afkoelen en haal de taart voorzichtig uit de vorm.
  • Plaats net voor het serveren halve aardbeien op de bovenkant.
Tip

Deze website maakt gebruik van een technologie genaamd cookies om uw gebruik van de website te vergemakkelijken.

Om meer te weten te komen over cookies of om uw wensen met betrekking tot het gebruik van cookies te wijzigen, kunt u ons cookiebeleid bekijken.

Door op deze site te blijven, gaat u akkoord met het gebruik van cookies en ons cookiebeleid.