Recepten

Ijs met chocolade en peper
Ingredienten
  • 150 g (6 stukjes) Chocolade Côte d'Or Puur
  • 3.5 dl melk
  • 170 g suiker
  • 6 eierdooiers
  • 3 dl slagroom
  • peper van de molen
Bereiding
  • Laat de chocolade Côte d'Or Puur au bain-marie, op een zacht vuurtje smelten.
  • Warm de room op, zonder hem te laten koken, met de helft van de suiker.
  • Klop de eierdooiers met de rest van de suiker op tot het bijna wit ziet. Meng vervolgens de warme room met de chocolade en het eimengsel.
  • Kruid met vers gemalen peper.
  • Vermeng ten slotte met de koude melk.
  • Laat het geheel bevriezen in een ijsmachine gedurende 20 minuten, of in een diepvries gedurende 2 tot 3 uur. In het laatste geval dient u echter om het kwartier met een vork in het ijs te roeren tot het bevroren is.
  • Suggestie: Versier met stukjes chocolade door een reep chocolade Côte d'Or met een mes in stukjes te hakken.
Tip