Côte d'Or
Ontdek
Côte d’Or haalt zijn intensiteit uit de kracht van de natuur
Onze Geschiedens
Geschiedenis van Chocolade
Producten
Alle Producten
Tabletten
Pralines
Repen
Andere
Cocoa Life
Cocoa Life
Verhalen
Recepten
Alle Recepten
Like onze pagina !
Côte D'or
MENU
Word lid van CÔTE D’OR
Ik wil op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van Côte d’Or
Abonneer
Recepten
Terug naar lijst
Ijs met chocolade en peper
Ingredienten
150 g (6 stukjes) Chocolade Côte d'Or Puur
3.5 dl melk
170 g suiker
6 eierdooiers
3 dl slagroom
peper van de molen
Bereiding
Laat de chocolade Côte d'Or Puur au bain-marie, op een zacht vuurtje smelten.
Warm de room op, zonder hem te laten koken, met de helft van de suiker.
Klop de eierdooiers met de rest van de suiker op tot het bijna wit ziet. Meng vervolgens de warme room met de chocolade en het eimengsel.
Kruid met vers gemalen peper.
Vermeng ten slotte met de koude melk.
Laat het geheel bevriezen in een ijsmachine gedurende 20 minuten, of in een diepvries gedurende 2 tot 3 uur. In het laatste geval dient u echter om het kwartier met een vork in het ijs te roeren tot het bevroren is.
Suggestie: Versier met stukjes chocolade door een reep chocolade Côte d'Or met een mes in stukjes te hakken.
Tip
Printen