Recepten

Ijs met chocolade en peper
Ingredienten
  • 150 g (6 stukjes) Chocolade Côte d'Or Puur
  • 3.5 dl melk
  • 170 g suiker
  • 6 eierdooiers
  • 3 dl slagroom
  • peper van de molen
Bereiding
  • Laat de chocolade Côte d'Or Puur au bain-marie, op een zacht vuurtje smelten.
  • Warm de room op, zonder hem te laten koken, met de helft van de suiker.
  • Klop de eierdooiers met de rest van de suiker op tot het bijna wit ziet. Meng vervolgens de warme room met de chocolade en het eimengsel.
  • Kruid met vers gemalen peper.
  • Vermeng ten slotte met de koude melk.
  • Laat het geheel bevriezen in een ijsmachine gedurende 20 minuten, of in een diepvries gedurende 2 tot 3 uur. In het laatste geval dient u echter om het kwartier met een vork in het ijs te roeren tot het bevroren is.
  • Suggestie: Versier met stukjes chocolade door een reep chocolade Côte d'Or met een mes in stukjes te hakken.
Tip

Deze website maakt gebruik van een technologie genaamd cookies om uw gebruik van de website te vergemakkelijken.

Om meer te weten te komen over cookies of om uw wensen met betrekking tot het gebruik van cookies te wijzigen, kunt u ons cookiebeleid bekijken.

Door op deze site te blijven, gaat u akkoord met het gebruik van cookies en ons cookiebeleid.