Côte d'Or
Ontdek
Côte d’Or haalt zijn intensiteit uit de kracht van de natuur
Onze Geschiedens
Geschiedenis van Chocolade
Producten
Alle Producten
Tabletten
Pralines
Repen
Andere
Cocoa Life
Cocoa Life
Verhalen
Recepten
Alle Recepten
Like onze pagina !
Côte D'or
MENU
Word lid van CÔTE D’OR
Ik wil op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van Côte d’Or
Abonneer
Recepten
Terug naar lijst
Kerstgebak met Noir de Noir
Ingredienten
250 g Chocolade Côte d'Or Noir de Noir
125 g boter
4 eieren
125 g poedersuiker
75 g zelfrijzende bloem
1 snufje zout
Bereiding
Laat de in stukjes gesneden chocolade Côte d'Or Noir de Noir smelten in een warmwaterbad. Neem de chocolade van het vuur en vermeng met de in stukjes gesneden koude boter tot een glanzend mengsel.
Vermeng de eidooiers één voor één met de chocolade, roer vervolgens de suiker er doorheen, en daarna de gezeefde bloem.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel het voorzichtig door het deeg.
Giet het deeg in een beboterde en bebloemde langwerpige bakvorm. Bak het deeg 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.
Glazuur: 250 g chocolade Côte d'Or Noir de Noir, 2 el room, 60 g boter.
Laat de chocolade Côte d'Or Noir de Noir smelten in een warmwaterbad, samen met de room. Roer er de boter door. Plaats de afgekoelde kerststronk op een rooster, giet het mengsel erover en laat opstijven op een koele plek.
Chocoladeblaadjes: Penseel enkele laagjes gesmolten chocolade op rozelaar- of muntblaadjes. Laat opstijven op een koele plek. Maak de blaadjes voorzichtig los en bestrooi met poedersuiker.
Tip
Printen