Recepten

Marsepein chocoladetreat
Loading the player...
Ingredienten
  • 100 g Chocolade Côte d'Or Puur
  • 200 g amandelpoeder
  • 200 g poedersuiker
  • 30 g boter
  • 2 eiwitten
  • 50 g amandelen
  • 50 g cashewnoten
  • 10 theebiscuitjes
  • 5 eetlepels cacaopoeder
Bereiding
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Hak de amandelen en de cashewnoten grof en verbrokkel de theebiscuitjes.
  • Meng het amandelpoeder met de zachte boter, de suiker en de eiwitten. Meng het tot een egale massa en voeg er geleidelijk de gesmolten chocolade aan toe.
  • Voeg de gehakte amandelen, cashewnoten en theebiscuitjes toe en meng alles goed door elkaar.
  • Rol de marsepein tot worstjes met een dikte van ongeveer 4 cm en snijd ze op gelijke lengtes. Leg ze op een plaat bedekt met bakpapier en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Rol de marsepein in het cacaopoeder. Verpak ze in bakpapier en sluit aan beide zijden met een koordje.
Tip