Recepten

Zachte chocoladetaartjes
Ingredienten
  • 100 g Chocolade Côte d'Or 70% Sensations Intense
  • 100 g poedersuiker
  • 100 g boter
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 snufje zout
Bereiding
  • Smelt de in stukjes gesneden chocolade Côte d'Or 70% Sensations Intense in een warmwaterbad.
  • Neem van het vuur af en roer er de in blokjes gesneden boter doorheen.
  • Klop de eigelen en de suiker tot een bijna witte crème.
  • Vermeng deze crème met de chocolade en daarna de bloem.
  • Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze voorzichtig door het deeg.
  • Vul de beboterde en bebloemde vormpjes tot 2/3 met het deeg.
  • Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  • Versier met physalis (Japanse kersen) gedoopt in gesmolten chocolade.
Tip