Recepten

Bolvormige ijstaart met chocolade
Ingredienten
  • 250 g Chocolade Côte d'Or Noir de Noir
  • 2 eieren
  • 50 g suiker
  • 2.5 dl room
  • 1 snufje zout
Bereiding
  • Laat de chocolade Côte d'Or Noir de Noir samen met een beetje room smelten in een warmwaterbad.
  • Klop het eigeel met de suiker tot een bijna witte crème. Klop de overgebleven room lichtjes op.
  • Vermeng het met de chocolade. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel voorzichtig door de chocolade.
  • Giet deze massa in een bolvormige vorm bekleed met plastic folie.
  • Laat het geheel minstens 3 uur opstijven in de diepvriezer.
  • Haal, 1/4 uur voor ze op te dienen, de taart uit de vorm door het geheel enkele seconden in warm water te houden.
  • Bestrooi met cacaopoeder en versier met chocoladekrullen.
Tip

Deze website maakt gebruik van een technologie genaamd cookies om uw gebruik van de website te vergemakkelijken.

Om meer te weten te komen over cookies of om uw wensen met betrekking tot het gebruik van cookies te wijzigen, kunt u ons cookiebeleid bekijken.

Door op deze site te blijven, gaat u akkoord met het gebruik van cookies en ons cookiebeleid.