Recepten

Charlotte Sensations Intense 70 met gember en cayennepeper
Ingredienten
  • 200 g Chocolade Côte d'Or 70% Sensations Intense
  • 3 eetlepel sterke koffie
  • 4 eieren
  • 100 g gekonfijte gember
  • 1 pakje lange vingers
  • 1 snufje zout
  • mespuntje cayennepeper
Bereiding
  • Smelt de chocolade Côte d'Or 70% Sensations Intense in een warmwaterbad samen met de koffie.
  • Meng er een voor een de eidooiers door.
  • Klop de eiwitten stijf en voeg een mespuntje zout toe.
  • Vermeng de chocolade met 75 g in stukjes gesneden gember en een mespuntje cayennepeper.
  • Spatel de stijfgeslagen eiwitten voorzichtig door de chocolade.
  • Schik de lange vingers tegen de rand van een charlottevorm, met de suikerkant naar buiten.
  • Giet de chocolademassa in de vorm en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Versier met sneetjes gekonfijte gember. U kunt de gember ook vervangen door gekonfijte sinaasappelschillen of geglaceerde kastanjes.
Tip