Recepten

Chocoladerollade
Ingredienten
  • 150 g (6 stukjes) Chocolade Côte d'Or Puur
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • Voor de meringue:
  • 3 eiwitten
  • 60 g poedersuiker
  • Als decoratie:
  • poedersuiker
Bereiding
  • Laat de chocolade Côte d'Or Puur au bain-marie smelten.
  • Klop de eieren met de suiker op tot een romig mengsel.
  • Meng de gesmolten chocolade met het eiermengsel en de bloem.
  • Rol het deeg uit op een beboterde bakplaat met een dikte van ongeveer 1,5 cm diep. Bak het 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Leg het deeg op een vochtige handdoek en rol het netjes op. Laat het afkoelen.
  • Klop voor de meringue de eiwitten stijf en voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe. Zo verkrijgt u een stevige, glanzende massa. Verdeel de meringue over een met bakpapier beklede ovenplaat, met een dikte van ongeveer 1,5 cm. Bak de meringue 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  • Ontrol het chocoladedeeg. Leg de meringue op het deeg en haal het bakpapier er vanaf. Rol het geheel opnieuw op met behulp van de handdoek. Laat het ongeveer 10 minuten rusten en verwijder dan de handdoek. Snij de uiteinden eraf en versier de rollade met poedersuiker.
Tip

Deze website maakt gebruik van een technologie genaamd cookies om uw gebruik van de website te vergemakkelijken.

Om meer te weten te komen over cookies of om uw wensen met betrekking tot het gebruik van cookies te wijzigen, kunt u ons cookiebeleid bekijken.

Door op deze site te blijven, gaat u akkoord met het gebruik van cookies en ons cookiebeleid.