Côte d'Or
Ontdek
Côte d’Or haalt zijn intensiteit uit de kracht van de natuur
Onze Geschiedens
Geschiedenis van Chocolade
Producten
Alle Producten
Tabletten
Pralines
Repen
Andere
Cocoa Life
Cocoa Life
Verhalen
Recepten
Alle Recepten
Like onze pagina !
Côte D'or
MENU
Word lid van CÔTE D’OR
Ik wil op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van Côte d’Or
Abonneer
Recepten
Terug naar lijst
Chocoladerollade
Ingredienten
150 g (6 stukjes) Chocolade Côte d'Or Puur
4 eieren
100 g suiker
100 g zelfrijzende bloem
Voor de meringue:
3 eiwitten
60 g poedersuiker
Als decoratie:
poedersuiker
Bereiding
Laat de chocolade Côte d'Or Puur au bain-marie smelten.
Klop de eieren met de suiker op tot een romig mengsel.
Meng de gesmolten chocolade met het eiermengsel en de bloem.
Rol het deeg uit op een beboterde bakplaat met een dikte van ongeveer 1,5 cm diep. Bak het 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Leg het deeg op een vochtige handdoek en rol het netjes op. Laat het afkoelen.
Klop voor de meringue de eiwitten stijf en voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe. Zo verkrijgt u een stevige, glanzende massa. Verdeel de meringue over een met bakpapier beklede ovenplaat, met een dikte van ongeveer 1,5 cm. Bak de meringue 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Ontrol het chocoladedeeg. Leg de meringue op het deeg en haal het bakpapier er vanaf. Rol het geheel opnieuw op met behulp van de handdoek. Laat het ongeveer 10 minuten rusten en verwijder dan de handdoek. Snij de uiteinden eraf en versier de rollade met poedersuiker.
Tip
Printen