Côte d'Or
Ontdek
Côte d’Or haalt zijn intensiteit uit de kracht van de natuur
Onze Geschiedens
Geschiedenis van Chocolade
Producten
Alle Producten
Tabletten
Pralines
Repen
Andere
Cocoa Life
Cocoa Life
Verhalen
Recepten
Alle Recepten
Like onze pagina !
Côte D'or
MENU
Word lid van CÔTE D’OR
Ik wil op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van Côte d’Or
Abonneer
Recepten
Terug naar lijst
Chocoladetaart met aardbeien
Ingredienten
200 g (8 stukjes) Chocolade Côte d'Or Puur
180 g boter
180 g suiker
1 soeplepel bloem
4 eieren
500 g aardbeien
Bereiding
Laat de chocolade Côte d'Or Puur au bain-marie, op een zacht vuurtje smelten.
Meng de chocolade met de in kleine blokjes gesneden boter.
Scheid het eiwit van de eierdooiers. Klop de dooiers op met de helft van de suiker.
Klop het eiwit stijf en voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe.
Meng het eigeel met de chocolade en voeg er vervolgens het stijf geklopte eiwit aan toe.
Giet dit mengsel in een beboterde en met bloem bestrooide taartvorm.
Bak de taart 50 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Laat een tiental minuten afkoelen en haal de taart voorzichtig uit de vorm.
Plaats net voor het serveren halve aardbeien op de bovenkant.
Tip
Printen