Recepten

Chocoladetaart met aardbeien
Ingredienten
  • 200 g (8 stukjes) Chocolade Côte d'Or Puur
  • 180 g boter
  • 180 g suiker
  • 1 soeplepel bloem
  • 4 eieren
  • 500 g aardbeien
Bereiding
  • Laat de chocolade Côte d'Or Puur au bain-marie, op een zacht vuurtje smelten.
  • Meng de chocolade met de in kleine blokjes gesneden boter.
  • Scheid het eiwit van de eierdooiers. Klop de dooiers op met de helft van de suiker.
  • Klop het eiwit stijf en voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe.
  • Meng het eigeel met de chocolade en voeg er vervolgens het stijf geklopte eiwit aan toe.
  • Giet dit mengsel in een beboterde en met bloem bestrooide taartvorm.
  • Bak de taart 50 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  • Laat een tiental minuten afkoelen en haal de taart voorzichtig uit de vorm.
  • Plaats net voor het serveren halve aardbeien op de bovenkant.
Tip