Recepten

Chocoladewafeltjes
Ingredienten
  • 100 g Chocolade Côte d'Or Puur
  • 180 g zachte boter
  • 200 g basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 80 g bloem
  • 1 snufje zout
  • bessen naar keuze voor de afwerking
  • Voor de chocoladesaus:
  • 1 dl water
  • 10 g suiker
  • 75 g Chocolade Côte d'Or Puur
Bereiding
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Meng de boter met de suiker en de eieren en klop het geheel luchtig.
  • Voeg hier de gesmolten chocolade, de gezeefde bloem en het snufje zout aan toe.
  • Bak de wafels in een wafelijzer.
  • Voor de chocoladesaus: Verwarm het water en los er de suiker in op. Laat even inkoken tot het siroop wordt.
  • Laat de chocolade smelten in de siroop. Meng alles goed door elkaar en serveer de saus bij de wafels.
Tip