Côte d'Or
Ontdek
Côte d’Or haalt zijn intensiteit uit de kracht van de natuur
Onze Geschiedens
Geschiedenis van Chocolade
Producten
Alle Producten
Tabletten
Pralines
Repen
Andere
Cocoa Life
Cocoa Life
Verhalen
Recepten
Alle Recepten
Like onze pagina !
Côte D'or
MENU
Word lid van CÔTE D’OR
Ik wil op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van Côte d’Or
Abonneer
Recepten
Terug naar lijst
Crème van Truffel chocolade
Ingredienten
190 g Chocolade Côte d'Or Truffel Puur
0.25 l melk
2 eierdooiers
50 g poedersuiker
1 dl room
1 takje tijm
Bereiding
Breek de chocolade Côte d'Or Truffel Puur in stukjes.
Klop de suiker en de eidooiers tot een bijna witte crème. Breng de melk aan de kook, samen met de tijm.
Giet beetje bij beetje de hete melk al roerend door het eimengsel.
Doe de bereiding in een pan met een dikke bodem.
Laat het geheel op een laag vuur en al roerend met een houten lepel stijf worden tot een crème.
De crème is klaar wanneer u een streep door de crème op de lepel kunt trekken.
Los de chocolade op in de crème en roer tot een glad mengsel.
Giet ze in 4 potjes en laat opstijven in de koelkast.
Suggestie: Gebruik eventueel crème anglaise uit de handel. Zo vermijdt u het deel van het recept in kleur.
Tip
Printen