Recepten

Crème van Truffel chocolade
Ingredienten
  • 190 g Chocolade Côte d'Or Truffel Puur
  • 0.25 l melk
  • 2 eierdooiers
  • 50 g poedersuiker
  • 1 dl room
  • 1 takje tijm
Bereiding
  • Breek de chocolade Côte d'Or Truffel Puur in stukjes.
  • Klop de suiker en de eidooiers tot een bijna witte crème. Breng de melk aan de kook, samen met de tijm.
  • Giet beetje bij beetje de hete melk al roerend door het eimengsel.
  • Doe de bereiding in een pan met een dikke bodem.
  • Laat het geheel op een laag vuur en al roerend met een houten lepel stijf worden tot een crème.
  • De crème is klaar wanneer u een streep door de crème op de lepel kunt trekken.
  • Los de chocolade op in de crème en roer tot een glad mengsel.
  • Giet ze in 4 potjes en laat opstijven in de koelkast.
  • Suggestie: Gebruik eventueel crème anglaise uit de handel. Zo vermijdt u het deel van het recept in kleur.
Tip

Deze website maakt gebruik van een technologie genaamd cookies om uw gebruik van de website te vergemakkelijken.

Om meer te weten te komen over cookies of om uw wensen met betrekking tot het gebruik van cookies te wijzigen, kunt u ons cookiebeleid bekijken.

Door op deze site te blijven, gaat u akkoord met het gebruik van cookies en ons cookiebeleid.