Recepten

Crème van Truffel chocolade
Ingredienten
  • 190 g Chocolade Côte d'Or Truffel Puur
  • 0.25 l melk
  • 2 eierdooiers
  • 50 g poedersuiker
  • 1 dl room
  • 1 takje tijm
Bereiding
  • Breek de chocolade Côte d'Or Truffel Puur in stukjes.
  • Klop de suiker en de eidooiers tot een bijna witte crème. Breng de melk aan de kook, samen met de tijm.
  • Giet beetje bij beetje de hete melk al roerend door het eimengsel.
  • Doe de bereiding in een pan met een dikke bodem.
  • Laat het geheel op een laag vuur en al roerend met een houten lepel stijf worden tot een crème.
  • De crème is klaar wanneer u een streep door de crème op de lepel kunt trekken.
  • Los de chocolade op in de crème en roer tot een glad mengsel.
  • Giet ze in 4 potjes en laat opstijven in de koelkast.
  • Suggestie: Gebruik eventueel crème anglaise uit de handel. Zo vermijdt u het deel van het recept in kleur.
Tip