Recepten

Kerstgebak met Noir de Noir
Ingredienten
  • 250 g Chocolade Côte d'Or Noir de Noir
  • 125 g boter
  • 4 eieren
  • 125 g poedersuiker
  • 75 g zelfrijzende bloem
  • 1 snufje zout
Bereiding
  • Laat de in stukjes gesneden chocolade Côte d'Or Noir de Noir smelten in een warmwaterbad. Neem de chocolade van het vuur en vermeng met de in stukjes gesneden koude boter tot een glanzend mengsel.
  • Vermeng de eidooiers één voor één met de chocolade, roer vervolgens de suiker er doorheen, en daarna de gezeefde bloem.
  • Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel het voorzichtig door het deeg.
  • Giet het deeg in een beboterde en bebloemde langwerpige bakvorm. Bak het deeg 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.
  • Glazuur: 250 g chocolade Côte d'Or Noir de Noir, 2 el room, 60 g boter.
  • Laat de chocolade Côte d'Or Noir de Noir smelten in een warmwaterbad, samen met de room. Roer er de boter door. Plaats de afgekoelde kerststronk op een rooster, giet het mengsel erover en laat opstijven op een koele plek.
  • Chocoladeblaadjes: Penseel enkele laagjes gesmolten chocolade op rozelaar- of muntblaadjes. Laat opstijven op een koele plek. Maak de blaadjes voorzichtig los en bestrooi met poedersuiker.
Tip

Deze website maakt gebruik van een technologie genaamd cookies om uw gebruik van de website te vergemakkelijken.

Om meer te weten te komen over cookies of om uw wensen met betrekking tot het gebruik van cookies te wijzigen, kunt u ons cookiebeleid bekijken.

Door op deze site te blijven, gaat u akkoord met het gebruik van cookies en ons cookiebeleid.